Foto: AFP/Scanpix/LETA

Desmitiem tūkstošu protestētāju piektdien, 13. jūlijā, izgāja Londonas centrālajās ielās, lai parādītu savu nostāju pret Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidenta Donalda Trampa vizīti Apvienotajā Karalistē, vēsta CNN.

Ielās izskanējis sauklis "Tramps šeit nav gaidīts", un protestētāju rokās bijuši plakāti ar tādiem uzrakstiem kā "Pasaulē lielākais rasists" un "Amerikāņu psihopāts".

Lielais cilvēku pūlis uzsāka gājienu no raidorganizācijas BBC ēkas, protestējot pret ASV prezidenta attieksmi un darbībām, kas saistītas ar sievietēm un kontroversāliem tematiem, kā ieceļošanas liegums Savienotajās Valstīs musulmaņiem un migrantu bērnu nodalīšana no ģimenēm uz ASV robežas, intervijā CNN teica protesta "Radiet troksni" organizatori.

Protesta rīkotāji lēš, ka Londonas centrā notikušajās demonstrācijās kopumā piedalījušies aptuveni 250 000 cilvēku. Pilsētas policija nesniedza savas aplēses par demonstrantu skaitu, taču atklāja, ka bija spiesti slēgt Trafalgaras laukumu, jo tas bija pārpildīts ar protestētājiem.

Tramps teicis, ka viņš Lielbritānijā ir iemantojis milzu popularitāti, taču demonstrācijas viņam likušas justies "negaidītam" galvaspilsētā, informē CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!