Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Londonā sestdien ielās iznākuši protestētāji, kas pieprasa jaunu "Brexit" referendumu. Organizatori šo protestu sauc par “lielāko, skaļāko un vissvarīgāko” demonstrāciju, vēsta ziņu aģentūra “DPA International”

Protesta gājiens sākās pēcpusdienā, pirms plānotā mītiņa pie parlamenta ēkas. Organizatori no kustības "People's Vote" lēš, ka tajā piedalīsies ap 100 tūkstošiem cilvēku, tai skaitā studenti, kas 2016. gada "Brexit" balsojumā bija par jaunu, lai varētu atdot savu balsi. Cilvēki mērojuši vairāk nekā 1000 kilometru no Orkneju salām, kas atrodas Skotijas ziemeļu piekrastē, lai varētu piedalīties gājienā.

Viens no demonstrācijas dalībniekiem ir Londonas mērs Sadiks Hans. Viņš sociālajā tīklā "Twitter" norādīja, ka šis "mūsu demokrātijā ir vēsturisks brīdis".

Demonstrāciju atbalsta laikraksts "The Independent". Tā tīmekļa petīciju jauna referenduma atbalstam jau ir parakstījuši vairāk nekā 900 tūkstoši cilvēku.

Protests tiek rīkots, jo līdz laikam, kad Lielbritānijai ir jāpamet Eiropas Savienība, ir palikuši tikai pieci mēneši, taču Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja vienošanos vēl tikai cenšas panākt. Šonedēļ viņa parlamentā noraidīja jauna referenduma iespējamību.

Demonstrācijās piedalās arī visu politisko partiju pārstāvji.

2016.gada jūnijā referendumā piedalījās 72% balsstiesīgo vēlētāju, un 52% no viņiem nobalsoja par izstāšanos no ES.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka tagad pārsvars varētu būt nosvēries uz pretējo pusi, tomēr valsts šajā jautājumā joprojām ir stipri sašķelta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!