Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Marokas Karalistē atklāta atjaunotā dzelzceļa līnija starp Tanžeru un Kasablanku, kurā vilcieni sasniegs līdz pat 320 kilometru stundā lielu ātrumu, ziņo "Africa News". Pārbaudēs tas sasniedzis pat 352 kilometru stundā lielu ātrumu.

Francijas izsniegto aizdevumu programmas daļēji finansētās līnijas atklāšanā pagājušajā nedēļā piedalījušies Francijas prezidents Emanuels Makrons un Marokas karalis Mohammeds VI, kuri arī devās pirmajā braucienā no atjaunotās Tanžeras dzelzceļa stacijas uz galvaspilsētu Rabātu, nobraucot aptuveni 200 kilometrus jeb lielāko daļu jaunā maršruta.

Iepriekš 350 kilometru garās distances pievarēšanai no Tanžeras uz Kasablanku ar vilcienu bija nepieciešamas gandrīz piecas stundas. Tagad tā pieveicama divās stundās un desmit minūtēs.

Francija aizdevumos izsniegusi aptuveni pusi no visām dzelzceļa izbūves izmaksām, kas kopumā sasniegušas aptuveni divus miljardus eiro. Lai gan septiņu gadu ilgajā būvniecības laikā izmaksas pieaugušas par aptuveni 15%, tās vienalga bijušas daudzkārt mazākas nekā līdzīgiem projektiem Eiropā, atsaucoties uz Marokas Transporta ministriju, ziņo "Africa News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!