Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vairāki cilvēki ievainoti pēc tam, kad migranti uz Bosnijas-Horvātijas robežas, iesaistījušies sadursmēs ar policiju, vēsta aģentūra "Reuters".

Migrantu grupas no Bosnijas un Hercegovinas centušās nonākt Horvātijā. Simtiem migrantu, vispirms, pārrāvuši Bosnijas policijas līnijas un pēc tam nobloķējuši Maljevacas robežpārejas punktu, cenšoties panākt, ka Horvātija atver savu robežu un ielaiž migrantus, ziņo aģentūra.

Pēc tam, kad migranti bija nobloķējuši robežas punktu Bosnijas un Hercegovinas pusē, robežpārejas punktā Horvātijas pusē policija uzstādīja žogu. Aiz žoga novietotas bija arī astoņas policijas smagās automašīnas. Daži no migrantiem policijas virzienā raidījuši akmeņus un iesaistījās sadursmēs ar policiju. Policija migrantu izklīdināšanai izmantoja asaru gāzi.

Otrdien Horvātijas policija paziņoja, ka nepieļaus nelegālu ierašanos valstī. Aptuveni 16000 migrantu, galvenokārt, no Afganistānas, Marokas, Pakistānas un Irānas ir šķērsojuši Bosniju un Hercegovinu ceļā uz Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!