Foto: Reuters/Scanpix

Pēc kaujām par Mosulas austrumiem, kurās nepilnu trīs mēnešu laikā bojā gājuši vismaz 2000 Irākas spēku karavīri un vismaz tik pat teroristu grupējuma "Daesh" kaujinieki, smagus zaudējumus piedzīvojis arī Mosulas zoodārzs, kurā izdzīvojuši tikai divi dzīvnieki – lauva un lācis.

Abus dzīvniekus Irākas spēki atraduši nobadinātus, kas apliecina, ka džihādisti par tiem nav rūpējušies, lai gan stratēģiski nozīmīgajā zoodārzā pie Tigras upes bija iekārtojuši komandcentru un pozīcijas.

Vairāki mazākie dzīvnieki, tostarp truši un pērtiķi, no jau tā ne pārāk bagātīgā zoodārza zvēru klāsta izmukuši, jo vai nu izlaisti no būriem, vai no tiem izkļuvuši pēc tam, kad sprosti cietuši uzlidojumos. Citi savukārt gājuši bojā no bada un slāpēm.

Vienīgie izdzīvojušie bijuši lācis un lauvas tēviņš. Savukārt kāda novārgusi lauvas mātīte mirusi pavisam īsi pēc tam, kad zoodārzu ieņēmuši Irākas spēki. Kā redzams fotogrāfijā, viņas mirstīgās apliekas apraktas turpat pie būra. Savukārt abi izdzīvojušie dzīvnieki pašlaik ir nodrošināti ar pārtiku un ūdeni.

Patlaban Irākas spēki gatavojas trešajai Mosulas fāzei, lai ieņemtu tās pilsētas daļas, kas atrodas uz rietumiem no Tigras upes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!