Foto: Reuters/Scanpix

Mozambikas krastos atrasta vēl viena aviolainera "Boeing 777" daļa, kas varētu būt no reisā "MH370" pirms diviem gadiem pazudušās aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīnai, atsaucoties uz Austrālijas aviācijas pārstāvjiem, sestdien vēsta raidsabiedrība CNN.

Izskalotās atlūzas atradusi kāda ģimene no Dienvidāfrikas, kas pavadījuši brīvdienas pie Mozambikas krastiem.

Jaunā atlūza tuvākajā laikā tiks nogādāta uz Austrālijas laboratoriju, kur tai veiks padziļinātu ekspertīzi.

Vēstīts, ka Mozambikas krastos pagājušajā nedēļas nogalē izskalots aviolainera "Boeing 777" fragments, kas varētu būt atlūza no bēdīgi slavenajā reisā "MH370" pazudušās aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīnas, žurnālistiem atklājusi kāda ASV amatpersona.

Jaunatklātā atlūza šobrīd ir ceļā uz Malaiziju, kur tai veiks padziļinātu ekspertīzi. Izskalotā daļa ir fragments no horizontālā stabilizatora apšuvuma, norāda CNN. Vairāki aviācijas eksperti pieļāvuši, ka šī ir pazudušā lainera daļa, jo nav ziņu par kādu citu pazudušu "Boeing 777" lidmašīnu.

"Malaysia Airlines" lidmašīna pazuda 2014. gada 8. martā un tajā atradās 239 cilvēki. Lidaparāta izzušanas iemesli joprojām ir neskaidri, bet tās meklēšana kļuvusi par vienu no dārgākajām meklēšanas ekspedīcijām pasaules vēsturē.

Līdz šim ir atrasti dažādu lidaparātu fragmenti, taču lielākā daļa no tiem izrādījušies nepiederīgi pazudušajai lidmašīnai. Pērn septembrī izmeklētāji pirmoreiz apstiprināja, ka Reinjonas salā, kas atrodas Indijas okeānā, jūlijā atrastie fragmenti patiešām ir no meklētā transportlīdzekļa. Tomēr to, kur tā varētu būt nokritusi, izmeklētāji līdz šim nav spējuši noskaidrot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!