Foto: AFP/Scanpix
Neparastu sprādzienu, kas satricinājis Nikaragvas galvaspilsētu Managvu, radot lielu krāteri, pēc visa spriežot, izraisījis meteorīts, svētdien pavēstīja amatpersonas.

Netālu no Managvas lidostas radies krāteris, kura diametrs ir 12 metri, bet dziļums - pieci metri. Incidentā neviens cilvēks nav cietis.

"Mēs esam pārliecināti, ka tas bija meteorīts. Mēs esam redzējuši trieciena rezultātā radušos krāteri," sacīja Seismoloģijas institūta pārstāvis Vilfredo Štrauss.

Meteorīts nogāzies sestdien ap pusnakti mežā netālu no lidostas. Trieciena dārdi bija manāmi visā pilsētā.

Trieciens bijis tiks spēcīgs, ka to reģistrējuši Štrausa institūta instrumenti, kas tiek izmantoti zemestrīču jaudas noteikšanai.

"Var redzēt divus viļņus - pirmais ir neliels seismiskais vilnis, kad meteorīts trāpīja Zemei, un otrs, spēcīgākais, kas ir skaņas trieciens," viņš sacīja.

Valdības amatpersonas un eksperti svētdien apmeklēja krāteri.

Pagaidām nav skaidrs, vai meteorīts ir pilnībā sadedzis, vai arī tā daļas ietriekušās augsnē, sacīja viens no viņiem Viljams Martiness.

Managva kontaktēsies ar ASV Ģeoloģijas dienestu, lai iegūtu "vairāk informācijas par šo fascinējošo notikumu", sacīja valdības preses pārstāve Rosario Muriljo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!