Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Svētdien no Krievijas karaspēka aplenktās Mariupoles rūpnīcas "Azovstaļ" un tās apkaimes evakuētie cilvēki nokļuvuši izmitināšanas vietā, vēsta ārvalstu mediji.

Kā ziņots, svētdien sākusies cilvēku evakuācija no "Azovstaļ", mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Viņš raksta, ka pirmā – aptuveni 100 cilvēku lielā grupa – jau dodas uz Ukrainas kontrolētu teritoriju.

"Rīt viņus sagaidīsim Zaporižjā. Paldies mūsu komandai!", raksta Zelenskis. Tagad kopā ar ANO tiek strādāts pie pārējo iedzīvotāju evakuācijas no rūpnīcas.

Kā vēstīts, Zelenskis iepriekš paziņoja – tiek veikti pasākumi, lai nodrošinātu drošu to cilvēku evakuāciju, kuri ir iesprostoti aplenktajā "Azovstaļ" rūpnīcā Ukrainas ostas pilsētā Mariupolē.

Tiek uzskatīts, ka simtiem cilvēku patvērušies rūpnīcas teritorijā – pēdējā vietā, ko Mariupolē kontrolē Ukrainas karavīri. Maskava pieprasījusi, lai viņi padodas.

Kaujas par Ukrainas Azovas jūras ostas pilsētu Mariupoli rit kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma pirmās dienas 24. februārī, bet pilnīgā okupācijas spēku ielenkumā tā nonāca marta sākumā.

Līdz pat šim brīdim iebrucējiem nav izdevies iegūt pilnīgu kontroli pār visu pilsētu – Ukrainas aizstāvji smagos apstākļos turpina pretestību metalurģijas kombināta "Azovstaļ" teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!