Foto: AP/Scanpix

Divi ASV armijas virsnieki - Natālija Heimela un viņas līgavainis Edvards Maljū - bija ieradušies Havaju salu golfa laukumā "Kaneohe Klipper", kad uzzināja, ka tajā nākamajā dienā plānotās kāzas būs jāpārceļ. Brīdī, kad bija paredzēts veikt vēl tikai dažus pēdējos sagatavošanās darbus, saderinātie uzzināja, ka golfa klubu spēlei pēkšņi rezervējis ASV prezidents Baraks Obama.

Jau iepriekš ASV prezidents no virsniekiem saņēmis ielūgumu piedalīties viņu kāzās, jo abi mīlnieki zinājuši, ka Obama svētku norises tuvumā pavada savu Ziemassvētku atvaļinājumu. Viņi pat saņēmuši laipnu atbildi, ka prezidents uz kāzām ierasties nevarēšot, bet vēl abiem laimīgu kāzu dienu.

"Bija visai ironiski saņemt šo apsveikuma vēstuli un dažas stundas vēlāk uzzināt, ka viņiem jāmaina kāzu datums prezidenta dēļ," portālam "Bloomberg" atklāja līgavaiņa māsa, "Tas bija liels pārdzīvojums, īpaši līgavai, kurai nākamo 24 stundu laikā bija jāpārplāno viss, kas bija paredzēts."

Golfa laukums ir daļa no ASV jūras kājnieku bāzes Havaju salās, un Obama tajā ir biežs viesis ikreiz, kad apmeklē šo ASV štatu, raksta "Bloomberg". Laukums golferu vidū tiek uzskatīts par lielisku, turklāt no tā paveras elpu aizraujoši skati uz Kluso okeānu un kalniem.

Obamas aizraušanās dēļ ikviens, kurš dodas uz "Kaneohe Klipper" laukumu, jau laikus tiek brīdināts, ka dienās, kad prezidents uzturas Havaju salās, visi citi pasākumi tajā jebkurā brīdī var tikt atcelti.

Tā kā konkrētajā datumā arī nekur tuvumā tādā ātrumā nav bijis iespējams atrast brīvu svinību vietu, kāzas pārceltas uz netālo ASV armijas pulkveža Ērika Šēfera piemājas mauriņu, no kura arī paveras skats gan uz okeānu, gan golfa laukumu. Kāzu rīkotāji šo vietu pat pieņēmuši ar lielāku sajūsmu nekā pašu golfa laukumu, jo tajā ir lielāks miers un apkārt nestaigā golferi.

Baltā nama pārstāvji žurnālistiem norādījuši, ka iepriekš nav bijuši informēti, ka golfa laukumā plānotas kāzas. Tomēr pēcāk prezidents personīgi piezvanījis līgavai, atvainojies par starpgadījumu un apsveicis ar kāzām. "Mēs visi bijām klāt, tas bija lieliski," atklāja līgavaiņa māsa, "zvans šo dienu padarīja vēl jaukāku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!