Atzīmējot Republikas dienu, Pakistāna pirmdien sarīkojusi pirmo militāro parādi septiņu gadu laikā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Republikas dienā piemin 1940. gadā pieņemto rezolūciju, kurā pieprasīta atsevišķa valsts Indijas musulmaņiem.

Analītiķi norāda, ka militārās parādes rīkošana ir spēka demonstrēšana laikā, kad valsti ir smagi skāruši kaujinieku uzbrukumi. Pakistānas prezidents Mamnūns Huseins svētku uzrunā paziņoja, ka "terorisma gals" ir tuvu.

Pakistānas vadītājs arī slavēja karavīrus, kuri piedalās operācijās pret Pakistānas "Taliban" un citiem kaujinieku grupējumiem Vazīristānas ziemeļos, kā arī godināja 150 bojāgājušos decembrī notikušajā teroristu uzbrukumā armijas skolai Pešāvārā.

"Es salutēju bruņotajiem spēkiem, tiem, kas cīnījās, lai aizsargātu mūs, un tiem, kas ir atdevuši savas dzīvības par šo valsti. Pakistānas tautai es saku, ka terorisma gals ir tuvu," uzrunā pauda prezidents.

Pakistāna vēlas miermīlīgi sadarboties ar saviem kaimiņiem, uzsvēra prezidents, turpinot, ka Islāmābāda priecājas par "augošajām attiecībām" ar Afganistānu un pastāvīgi cenšas uzlabot attiecības ar Indiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!