Foto: AFP/Reuters/Scanpix/LETA

Šrilankas galvaspilsētā Kolombo pirmdien, 20. janvārī, visticamāk, izgāzies mēģinājums sarīkot visu laiku lielāko dvīņu un citās kombinācijās vienlaikus dzimušo sanākšanu, jo dalībnieku skaits ievērojami pārsniedzis gaidīto, neļaujot visus pienācīgi uzskaitīt, vēsta "Reuters".

Pie stadiona, kurā notika oficiāli plānotais pasākums, izveidojās milzum garas rindas ar cilvēkiem, kuri vēlējās reģistrēt dalību, uzrādot dzimšanas apliecības. Rezultātā daudzi savu kārtu pēc stundām ilgas nīkšanas atteicās gaidīt un norises vietu pameta nereģistrēti.

Daudzi dalībnieki uz Kolombo bija braukuši pat no citiem valsts nostūriem, ceļā pavadot ilgas stundas. Tie, kas iekļuva stadionā, baudīja koncertu un uzvedumus, kuros uzstājās tikai dvīņi. Citu starpā uzstājās arī dvīņu veidots orķestris.

Par spīti haosam, reģistrējot sanākušos, tūkstoši tikuši piereģistrēti un, lai gan pagaidām publiski nav izskanējis, cik daudzu dalība pasākumā oficiāli fiksēta, rīkotāji ziņu aģentūrai, kā arī sanākušajiem apgalvojuši, ka jauns rekords noteikti uzstādīts. To gan apšaubīt liek fakts, ka līdz šim brīdim Ginesa pasaules rekordu reģistrēšanas pārstāvji notikušo nav komentējuši.

Iepriekšējais Ginesa grāmatā iekļautais pasaules rekords šajā kategorijā sasniegts Taivānā 1999. gadā. Toreiz Ķīnas republikas galvaspilsētā Taipejā uz vienotu pasākumu sanāca vairāk nekā 4000 ģimeņu pārstāvji – 3961 dvīņu pāris, 37 trīņu un četri četrīšu ģimeņu pārstāvji. Tiek lēsts, ka Šrilankā dzīvo vairāk nekā 14 000 dvīņu pāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!