Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Svētdien pareizticīgie visā pasaulē ar slēgtām baznīcām un attālinātajiem dievkalpojumiem bez dievlūdzēju fiziskas klātbūtnes svin Lieldienas.

Ņemot vērā daudz kur ārkārtējās situācijas noteiktos ierobežojumus, pareizticīgo Lieldienu dievkalpojumi tika pārraidīti televīzijā un radio. Vairākās valstīs baznīcās drīkstēja atrasties tikai daži dievlūdzēji, kuri ievēroja fizisku distancēšanos.

Šajās dienās jālūdzas par ārstiem, kā arī jāpilda valdības rīkojumus un mediķu sniegtās rekomendācijas, Pareizticīgo Lieldienu uzrunā aicināja Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs.

Viņš pauda nožēlu, ka šodien cilvēku vidū izplatījusies "pārmērīga aizraušanās ar šīs pasaules labumiem, tieksmes pēc pagodinājumiem un slavas, dziļas ticības, patiesas mīlestības, žēlsirdības un patiesi labu darbu trūkums", bet "Dievs un Baznīca aizvirzās pēdējā vietā".

Metropolīts uzrunā skaidroja, ka no vēstures zināms, ka ciešanu un slimību pieļaušana vienmēr bijusi atgādinājums cilvēkam, ka dzīvība - tā ir Dieva lielākā dāvana cilvēkiem.

"Mūs pārņēmušajos pārbaudījumos mēs redzam, cik trausla un nepastāvīga ir cilvēka laicīgā dzīve," saka metropolīts Aleksandrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!