Romas pāvests Francisks ar ierašanos Ekvadorā uzsācis savu Latīņamerikas vizīšu ciklu. Šī ir jau otrā reize, kad kopš kļūšanas par pāvestu 2013. gadā Francisks apmeklē savu dzimto kontinentu, ziņo BBC.

"Progresam un attīstībai vajadzētu nodrošināt labāku nākotni mums visiem," pāvests paziņojis īsi pēc ierašanās Ekvadoras galvaspilsētas Kito lidostā. Galvaspilsētas ielās viņu sagaidīja tūkstošiem kristiešu. Viņa vizītes mērķis ir pievērst uzmanību nabadzībai un nevienlīdzībai, iepriekš skaidroja Vatikāna pārstāvji.

Pāvests norādījis, ka "instrumenti, lai cīnītos ar mūsdienu
problēmām" esot rodami Jēzus Evaņģēlijā. "Uzmanība jāpievērš mūsu
visneaizsargātākajiem brāļiem un visneaizsargātākajām minoritātēm - tas
ir parāds, kurš Latīņamerikai vēl ir jāizpērk," norādīja Francisks.

Pāvestu Kito lidostā sagaidījis arī Ekvadoras prezidents Rafaels Korea, kurš tikšanos izmantojis publiska nosodījuma paušanai pret bagāto valstu imigrācijas politiku. "Viņi tikai meklē globālus patērētājus, bet ne globālus pilsoņus. Pasaules kārtība ir ne tikai negodīga, bet arī amorāla," uzsvēra kreisi orientētais prezidents Korea.

Francisks ir pirmais pāvests, ka kurš dzimis un audzis Dienvidamerikā. 2007. gadā, vēl pirms kļūšanas par Romas Katoļu baznīcas vadītāju, viņš kādā Latīņamerikas bīskapu sanāksmē norādīja, ka viņi dzīvo visnevienlīdzīgākajā pasaules daļā.

Jau trešdien pāvests dosies uz Bolīviju. Francisks plānojis viesoties arī Paragvajā, bet ne Brazīlijā vai dzimtajā Argentīnā. Viņa plāns šajā vizītē neapmeklēt lielās valstis atspoguļojot pāvesta interesi tieši "perifērijā".

Savukārt jau septembrī īsi pirms vizītes ASV viņš plāno doties uz Kubu. Pāvests tiek uzskatīts par vienu no aktīvākajiem abu valstu samierinātājiem.

Jau ziņots, ka Kuba un ASV pērnā gada decembrī strauji uzlaboja diplomātiskās attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!