Foto: AFP/Scanpix

Romas pāvests Francisks piektdien, ierodoties trīs dienu vizītē Turcijā, vēlēja, lai Turcija, kas vieno divus kontinentus, būtu ne tikai krustceles, bet arī tikšanās, dialoga un mierīgas sadzīves vieta visu kultūru, reliģiju un etnisko kopienu cilvēkiem. Šo vēlējumu pāvests ierakstīja Ataturka mauzoleja Zelta grāmatā, vēsta "radiovaticana.org".

Sagaidīšanas ceremonija notika Turcijas prezidenta jaunajā pilī un šo Ankaras priekšpilsētā celto ēku kompleksu plašsaziņas līdzekļi jau nodēvējuši par Balto pili, kas izmaksājusi valstij vairāk nekā 490 miljonus eiro. 150 000 kvadrātmetru lielā ēka izmēros pārspēj Versaļas pili.

Savukārt pēc tikšanās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu , pāvests preses konferencē aicināja uz dialogu starp dažādām reliģijām, vēsta ārvalstu mediji.

Savukārt Erdogans kopīgajā preses konferencē pauda bažas par aizvien pieaugošo islamofobiju.

"Islamofobija nopietni un ātri pieaug. Mums ir jāstrādā kopā, lai novērstu draudus mūsu planētai - neiecietību, rasismu un diskrimināciju," Turcijas prezidenta teikto citā aģentūra LETA.

"Ir svarīgi, lai visi pilsoņi - musulmaņi, ebreji un kristieši - gan teorijā, gan praksē izbaudītu vienas un tās pašas tiesības un respektētu vienus un tos pašus noteikumus," uzsvēra katoļu baznīcas galva.

Viņš atkārtoti nosodīja pret minoritātēm vērsto vardarbību Sīrijā un Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!