Foto: AP/Scanpix

Indijas galvaspilsētas ielās otrdien protesta akcijā izgājuši simtiem kristiešu, reaģējot uz katoļu baznīcas ļaunprātīgu nodedzināšanu.

Kristiešu kopienas līderi paziņojuši, ka pirmdien ugunsnelaimē cietusī Svētā Sebastiāna baznīca ir ļaunprātīgi nodedzināta.

Protestētāji, kuri pulcējās pie pilsētas policijas galvenās mītnes, pieprasīja, lai tiktu veikta izmeklēšana un gādāts par pilsētas baznīcu drošību.

Uguns nopostījusi lielāko daļu ēkas, ieskaitot lūgšanu un altāra telpu, paziņojusi Deli arhibīskapija. Baznīcas iekštelpās atrastas degvielas pēdas, teikts paziņojumā.

Vietējā policija konstatējusi ļaunprātīgu dedzināšanu, taču oficiālu paziņojumu nesniegs, līdz kriminālistu komanda būs beigusi darbu notikuma vietā.

Deli arhibīskaps Anils Kuto pieprasījis tiesas izmeklēšanu.

Protestētāji uzskata, ka šis uzbrukums ir mēģinājums radīt nesaskaņas iedzīvotāju starpā pirms nākamā gada sākumā gaidāmajām Deli štata vēlēšanām.

Aptuveni 2% no 1,2 miljardiem Indijas iedzīvotāju kopskaita ir kristieši, bet 80% - hinduisti.

Attiecības starp abu reliģiju piekritējiem pārsvarā ir mierīgas, bet ir fiksēti gadījumi, kad radikāli noskaņotie hinduisti vardarbīgi izrēķinās ar kristiešu misionāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!