Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vismaz 37 cilvēki ievainoti demonstrantu un policijas sadursmēs, kas pirmdien izcēlās Barselonā pēc tam, kad Spānijas tiesa paziņoja par deviņu Katalonijas neatkarības kustības līderu notiesāšanu ar cietumsodu, vēsta "CBS News".

Demonstrācijas notika Barselonas centrā un pilsētas nomalē pie lidostas. Nekārtību dēļ Barselonas lidostā tika atcelti vismaz 108 reisi.

Ziņots, ka Spānijas tiesa pirmdien nolasījusi spriedumu katalāņu politiķu un aktīvistu lietā, kurus Spānijā tiesāja par Katalonijas reģiona neatkarības referenduma rīkošanu 2017. gadā. Deviņiem no 12 apsūdzētajiem piespriests cietumsods.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau ziņoja, ka 13 gadu cietumsods piespriests bijušajam Katalonijas vicepremjeram Urialam Džunkerasam, atzīstot viņu par vainīgu musināšanā uz dumpi un valsts līdzekļu izšķērdēšanā.

Vēl trīs katalāņu separātistu līderiem, kas stājušies tiesas priekšā saistībā ar neatkarības referenduma sarīkošanu 2017.gadā, piespriesti 12 gadu ilgi cietumsodi, bet pieciem citiem apsūdzētajiem - nedaudz īsāki cietumsodi.

12 apsūdzētie, no kuriem vairums ir bijušie Katalonijas reģionālās valdības locekļi, stājās Augstākās tiesas priekšā februārī.

Tiesa bijušajai reģionālā parlamenta spīkerei Karmei Forkadeļai piespriedusi 11 gadu un sešu mēnešu ilgu cietumsodu, bet divu aktīvistu organizāciju līderiem - Katalāņu Nacionālās sapulces (ANC) un "Omnium Cultural" vadītājiem Džordi Sančesam un Džordi Kuišaram katram piespriests deviņu gadu cietumsods.

Tikai trim no 12 apsūdzētajiem izdevies paglābties no cietumsoda. Viņiem bija izvirzītas mazāk nopietnas apsūdzības, par ko tiesa piespriedusi naudassodus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!