Foto: Reuters/Scanpix

Šajās dienās visā pasaulē atzīmē vienus no kristiešu nozīmīgākajiem svētkiem - Lieldienas. Tajās tradicionāli dažādās pasaules malās notiek dievkalpojumi, taču daudzām tautām kristīgās tradīcijas savijušās ar pagāniskajām, bet citviet - tiek izgudrotas aizvien jaunas.

Tā, piemēram, Gruzijā Lieldienu rītā tiek spēlēta visai brutālā bumbu spēle "lelo burti", bet Meksikā Jūda tiek izveidots kā milzīgs dēmons, kurš vakarā tiek sadedzināts. Savukārt Ņujorkā jau vairāk nekā 130 gadus notiek Lieldienu gājiens, kurā cilvēki ierodas krāšņās cepurēs un tērpos, bet Karību jūras valstī Haiti Lieldienās notiek tradicionālais vudū festivāls.

Lieldienas ir svētki, kuros piemin arī nelaimes un karus visā pasaulē. Šajās fotogrāfijās redzams, kā Grieķu ortodoksālās baznīcas augstākie garīdznieki kopā ar Sīrijas diktatoru Bašaru al Asadu apmeklē Sīrijas armijas no kaujiniekiem nesen atgūto kristiešu pilsētu, kā uz Lieldienu dievkalpojumu dodas etnisko konfliktu plosītās Centrālāfrikas republikas iedzīvotāji, kā arī aplūkojami kadri no dievkalpojumiem Irākas galvaspilsētā Bagdādē un Ēģiptes galvaspilsētā Kairā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!