Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš zināms arī kā suņu mīlētājs, trešdien dāvanā no Turkmenistānas prezidenta Gurbanguli Berdimuhamedova saņēmis kucēnu, vēsta ārvalstu mediji.

"Mums ir kopīgs draugs – šis ir pasaulē unikālais alabaja suns. Un šodien es paņēmu šo mazo alabaju sev līdzi," tikšanās laikā Sočos teica Berdimuhamedovs, izceļot kucēnu no pārvadāšanas kastes.

#Putin received a cute #Alabai puppy from the #Turkmenistan president during a bilateral meeting in #Sochi. pic.twitter.com/x0YjRH09G4
— RT (@RT_com) October 11, 2017


Putins par Verniju (Vernij: Uzticīgais no krievu valodas) nosaukto kucēnu paņēma un noskūpstīja uz galvas, liecina fotoattēli. Sunītis bija dāvana Putina dzimšanas dienā. 18 gadus pie varas esošais politiķis, kurš, domājams, tiks pārvālēts prezidenta amatā arī nākamgad, 7. oktobrī palika 65 gadus vecs.

Sočos abi kungi tikās vairāku bijušo PSRS valstu samitā. Turkmenistānas zeme slēpj ceturtos pasaulē lielākos dabasgāzes krājumus un Berdimuhamedovs ir ieinteresēts atsākt šī energoresursa eksportu uz Krieviju.

Kādreiz lielākā turkmēņu gāzes iepircēja Maskava darījumu ar Ašgabatu pārtrauca pērn, kad starp abām valstīm radās strīds par iepirkuma cenu. Tagad lielākā turkmēņu gāzes patērētāja ir Ķīna.

Alabajs ir Turkmenistānā audzēta Vidusāzijas aitu suņa pasuga, kas ir iekļauta valsts nacionālā mantojuma sarakstā. Alabaji ir ganu suņi, kuri nebaidās arī no vilkiem un svešiniekiem.

Bijušais zobārsts Berdimuhamedovs vienu no pasaulē noslēgtākajām un stingrākajām diktatūrām Turkmenistānu kā prezidents vada kopš 2007. gada un uztur izkoptu personības kultu.

Prezidentam tiek piedēvētas labākās īpašības un prasmes, viņam par godu ir atklāts apzeltīts piemineklis, un viņš esot sarakstījis vismaz 37 grāmatas, un izkārtojis sev iespēju valdīt līdz mūža galam. Turkmēņu līderis arī nekautrējas pamācīt drošībniekus, kā pareizi rīkoties ar ieročiem.

Prezidents esot gan medicīnas un ekonomikas doktors, gan akadēmiķis un ģenerālis. Turkmenistānas medijos viņš zināms arī kā labs autosportists, dziedātājs, dīdžejs un zirgu speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!