Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kuram prokremliskajos medijos regulāri tiek kultivēts aktīva, veselīga un spēcīga vīrieša tēls, brīvdienās kopā ar aizsardzības ministru Sergeju Šoigu atpūties Sibīrijas taigā, vēsta Krievijas mediji.

TV kanālā "Rossija 24" pārraidīts sižets bez komentāriem par šo atpūtu, savukārt Kremļa tīmekļa vietnē publicētas fotogrāfijas. Šie audiovizuālie materiāli liecina, ka kungi pastaigājušies pa mežu, novērojuši dzīvniekus, malkojuši tēju, braukuši ar visurgājēju un paviesojušies Šoigu darbnīcā, kur viņš nodarbojoties ar kokgrebumiem.

Kamēr virknē prokremlisko mediju Putina un Šoigu atpūta bija dienas centrālā ziņa, telekanāls "Dožģ" apsprieda, ka attēlos redzamā prezidenta zaļā "Carinthia" jaka veikalā Maskavā maksā 40,2 tūkstošus rubļu (453 eiro), bet brūnais aitādas kostīms, kādi redzami mugurā abām amatpersonām, izgatavots pēc pasūtījuma un varētu maksāt no 50 līdz 70 tūkstošiem rubļu (564 - 790 eiro).

Uzmanību piesaistījis arī visurgājējs "Losj" ("Alnis"), ar kuru abi vizinājās pa mežu – tāds maksājot no četriem līdz septiņiem miljoniem rubļu ( 45 līdz 79 tūkstoši eiro). Zem nosaukuma "Losj" slēpjas zviedru visurgājējs "Bandvag 206", kas sākotnēji ražots Zviedrijas armijas vajadzībām. Šādi visurgājēji ir arī Latvijas bruņoto spēku rīcībā.

Putina atpūta ar Šoigu notiek laikā, kad sarežģījušās Maskavas attiecības ar Vašingtonu. Pagājušajā nedēļā ASV prezidents Džo Baidens nosauca Putinu par cilvēku bez dvēseles un atbildēja apstiprinoši uz žurnālista jautājumu, vai viņš uzskata Putinu par slepkavu. Putins uz to atbildēja, ka "tāds tādu pazīst" un pauda vēlmi sazināties ar Baidenu – jau tad viņš norādīja, ka brīvdienās vēlas doties uz taigu atpūsties.

Bet, atgriežoties pie Putina apģērba un tēriņu apspriešanas, tas var tikt skatīts plašākā kontekstā ar opozicionāra Alekseja Navaļnija vadītā fonda pētījumu par Kremļa saimnieka slepeno pili Gelendžikā. Kā arī citiem mediju pētījumiem par Putina neredzamo dzīvi.

Savukārt 68 gadus vecā Putina atpūta ne pirmo reizi kopā ar Šoigu vērotājiem rada jautājumu, vai 65 gadus vecais aizsardzības ministrs ir izvēlēts par iespējamo pēcteci prezidenta amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!