Piektdienas rītā vairāki simti nelegālo imigrantu no Marokas teritorijas ielauzušies Spānijai piederošajā Seutas anklāvā Ziemeļāfrikas piekrastē, ziņo policija un vietējais ātrās palīdzības dienests, piebilstot, ka daži no viņiem, laužoties pāri robežai, guvuši ievainojumus.

"Civilā gvarde Seutā lēš, ka pilsētā izdevies iekļūt 500 cilvēkiem," tviterī ziņo anklāva ātrās palīdzības dienests. Savukārt militārā policija aģentūrai AFP pavēstīja, ka caur robežu izlauzušies "vairāki simti" nelegālo imigrantu.

Robežas nelikumīgās šķērsošanas laikā daudzi no viņiem guvuši ievainojumus. Cietuši arī spāņu drošības dienestu pārstāvji. Spānijas Sarkanais krusts sniedzis medicīnisko palīdzību aptuveni 400 cilvēkiem, tviterī vēsta ātrās palīdzības dienests

Pēdējais plašākais šāda rakstura incidents tika reģistrēts 1. janvārī, kad dubulto žogu, kas Spānijai piederošo anklāvu norobežo no Marokas, mēģināja pārvarēt vairāk nekā 1000 nelegālo imigrantu.

Spānijai piederošie Seutas un Meliljas anklāvi ir vienīgās Eiropas Savienības (ES) teritorijas, kam ir sauszemes robežas ar kādu Āfrikas valsti, un tos bieži cenšas izmantot afrikāņu nelegālie imigranti, kas vēls iekļūt blokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!