Foto: AFP/Scanpix

Kamēr Latvijā Ziemassvētkus sagaidām bez sniega, Sīrijas ziemeļu daļā vērojamas lielas kupenas, liecina ziņu aģentūru fotogrāfu uzņemtās fotogrāfijas.

Putenis līdz šim prasījis vismaz divu bērnu dzīvības, kad zem sniega segas sagruvušas bēgļu nometņu teltis. Kopumā Idlibas provinces Haramas pilsētā izveidotajā nelielajā bēgļu nometnē sniegs sagrāvis ap 70 teltīm, raksta medijs "Albawa".

Pēdējās nedēļas laikā Idlibas reģionā, kura lielāko daļu kontrolē Sīrijas opozīcijas un islāmistu grupējumi, ieradušies desmitiem tūkstoši bēgļu no Alepo pilsētas austrumiem.

Opozīcija bija spiesta nodot kontroli pār pilsētas austrumu daļu valdības karavīriem pēc mēnešiem ilgas bombardēšanas kampaņas un vienošanās par evakuāciju. Līdz ar opozīcijas kaujiniekiem pilsētu pameta arī lielākā daļa sunnītu civiliedzīvotāju, baidoties no šiītu valdības un tās sabiedroto kaujinieku represijām.

Daudzi mēnešiem ielenkto pilsētu pametuši bez jebkādām mantām, un palīdzības organizācijas ziņo, ka līdzās pirmās nepieciešamības precēm patlaban trūkst arī silts apģērbs un teltis bēgļu izmitināšanai jau tā pārpildītajās bēgļu nometnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!