Sīrijas ziemeļrietumu Idlibas provinces Arihas pilsētā tirgus placī nogāzusies valdības spēku kara lidmašīna, ziņo BBC. Incidentā nogalināti vismaz 12 cilvēki, bet vēl daudzi desmiti ir ievainoti.

Organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību novērotāji" ziņo, ka lidmašīna avarējusi bombardēšanas reidu laikā. Pagaidām gan nav zināms, vai lidmašīna notriekta, vai nogāzusies kādu citu iemeslu dēļ.

Aculiecinieku attēlos redzams, ka pēc lidmašīnas nogāšanās lieli postījumi nodarīti gan tirgus laukumam, gan ēkām ap to. Šobrīd notiek bojāgājušo un ievainoto meklēšana zem ēku gruvešiem.

Arihas pilsēta bija viens no pēdējiem valsts varas nocietinājumiem Idlibas provincē līdz maijā to ieņēma pret Asada režīmu noskaņotu kaujinieku koalīcija. Līdz ar šo kaujinieku iekarojumu, gandrīz visa province nokļuva kaujinieku rokās.

Janvārī Idlibas provincē nogāzās arī valdības kravas lidmašīna ar 35 Sīrijas karavīriem. Damaska notikušajā vainoja sliktus laika apstākļus un redzamību, bet ar "Al Qaeda" saistītais teroristu grupējums "Al Nusra" apgalvoja, ka viņi notriekuši lidmašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!