Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kara plosītās Jemenas galvaspilsētā Sānā otro reizi nedēļas laikā piemeklējuši plūdi, liecina ziņu aģentūru uzņemtās fotogrāfijas.

Lietus sezona Sānā šomēnes jau divas reizes – gan pagājušās nedēļas, gan šīs nedēļas sākumā – atnesušas pēkšņus lietus ūdeņu izraisītus plūdus, kuri kā vilnis šķērsojuši pilsētas zemākās daļas, aiznesot visu savā ceļā un vietā atnesot biezu dubļu un no citurienes atnestu drazu kārtu.

Starptautiskās organizācijas paudušas bažas, ka līdz ar sezonāliem lietiem, Jemenu atkal smagi skars valstī tik pat regulāri fiksēts holēras uzliesmojums, atzīmē aģentūra EPA. To izraisa plūdu ūdeņu piesārņotās dzeramā ūdens ieguves vietas.

Jemenā kopš 2015. gada norisinās pilsoņkarš, kurā ar vietējo iedzīvotāju asinīm faktiski notiek cīniņš starp Saūda Arābiju vienā un Irānu otrā pusē. Saūda Arābija atbalsta Jemenas valdības spēkus un šim mērķim izveidojusi vairāku rietumvalstu atbalstītu koalīciju un ienaidnieku kontrolēto teritoriju blokādi, bet Irāna atbalsta hutu nemierniekus.

Karadarbībā līdz šim bojā gājuši ap 110 000 Jemenas iedzīvotāju un ap 500 Saūda Arābijas iedzīvotāju, bet pēc "Glābiet bērnus" informācijas no karadarbības veicinātā bada vien miruši gandrīz 85 000 bērnu. Tiek lēsts, ka 2017. un 2018. gadā no holēras uzplaiksnījuma dzīvību zaudējuši arī apmēram 2500 cilvēki, vēsta "Pasaules Veselības organizācija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!