Foto: Reuters/Scanpix

Pamatīgais sals, kas pēdējās dienās stindzina visu Ziemeļameriku, nav saudzējis arī uz ASV un Kanādas robežas esošo Niāgāras ūdenskritumu - tas ir daļēji aizsalis.

50 metru augstajam un 1500 metru platajam ūdenskritumam sastingusi ir ASV robežas pusē esošā daļa, ziņo aģentūra "Reuters".

Vienīgā reize, kad Niagāras ūdenskritums ledus bluķu dēļ ir pilnībā apstājies, bija 1948. gada martā, kad ūdens tecējums apstājās uz 40 stundām.

Lai gan daži mediji ziņo, ka ūdenskritums ir pilnībā aizsalis, patiesībā tas tā nav, par ko var pārliecināties, piemēram,Niagāras ūdenskrituma darbības vebkamerā.

Tikmēr meteorologi prognozē, ka sals, kurš ASV ir gāzis gadsimtu senus aukstuma rekordus, atkāpjas un nākamajās dienās temperatūra atgriezīsies normas robežās.

Lielais aukstums kopš svētdienas ir prasījis vismaz 21 cilvēka dzīvību. Kopumā sala un sniega dēļ nācies atcelt ap 11 000 avioreisu, bet elektrības un gāzes patēriņš sasniedzis nebijušus augstumus.

Valsts rietumu daļā gaiss bija atdzisis līdz -37 grādu atzīmei pēc Celsija skalas, bet Atlantā tika sasniegts vēsturiski zemākais līmenis -15 grādi pēc Celsija skalas. Ņujorkā pēc 118 gados zemākās gaisa temperatūras -15 grādiem, tā paaugstināsies līdz -5 grādu atzīmei.

Jau vēstīts, ka, turpinoties netipiskajam spelgonim Ziemeļamerikā, vairākos ASV štatos ir krituši aukstuma rekordi, bet sals piemeklējis visas 50 pavalstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!