Foto: AFP/Scanpix/LETA

Organizācija "Amnesty International" aicinājusi savus atbalstītājus aktīvāk vērst uzmanību uz smogu Pakistānas pilsētā Lahorā, kur gaisa piesārņojums apdraud tūkstošiem cilvēku dzīvību, raksta portāls "Time".

Lahora, kura ir otra lielākā Pakistānas pilsēta, šogad nav piedzīvojusi nevienu dienu bez gaisa piesārņojuma, ziņo aktīvistu grupa.

"Valdības neadekvātā reakcija uz smogu Lahorā rada nopietnas bažas par cilvēktiesībām," paziņojumā raksta "Amnesty International" pārstāvis, piebilstot: "Bīstamais gaiss apdraud katra tiesības uz veselību."

Lahora bieži uzskatīta par vienu no pasaules piesārņotākajām pilsētām, atzīmē medijs. Organizācija brīdinājusi, ka pārāk ilga uzturēšanās tik ļoti piesārņotā gaisā var radīt būtiskas veselības problēmas, tostarp astmu, plaušu bojājumus, bronhu infekcijas un sirds veselības problēmas.

"Problēma ir tik nopietna, ka mēs aicinām savus dalībniekus visā pasaulē rakstīt Pakistānas varas iestādēm, lai prasītu tām pārtraukt krīzes mazināšanu, un veikt darbības, kuras aizsargātu cilvēku veselību un dzīvības," paziņojumā saka organizācijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!