Foto: Reuters/Scanpix

Kārtējo reizi nezināmi cilvēki pārkrāsojuši pieminekli padomju karavīriem Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā – šoreiz monuments ieguvis Ukrainas karoga krāsas.

Piemineklis apkrāsots 23. februāra naktī, vēsta aģentūra AFP. Uz monumenta uzkrāsots uzraksts "Slava Ukrainai" un "Kaputin", ar acīmredzamu norādi uz Ukrainā notiekošajiem protestiem un Krievijas prezidenta Vladimira Putina lomu tajos.

Vēstīts, ka Ukrainā jau mēnešiem notiek plaši pret valdību vērsti protesti, kas pagājušajā nedēļā izvērsās asinsizliešanā, milicijai atklājot uguni pa protestētājiem. Bojā ir gājuši vairāk nekā 80 cilvēki, to skaitā arī kārtības sargi. Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs ir atstādināts no amata un aizbēdzis no Kijevas, viņa atrašanās vieta nav zināma.

Sofijas piemineklis padomju karavīriem apkrāsots ne pirmo reizi. Augustā monuments nokrāsots rozā krāsā par godu Prāgas pavasara 45. gadadienai. 2011. gadā grafiti mākslinieki bronzas karavīru tēlus izkrāsoja supervaroņu un multiplikācijas filmu tēlu veidolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!