Foto: AFP/Scanpix

Spānijas policija paziņojusi, ka konteinerā no Kolumbijas ir konfiscējusi 40 paletes, kas izgatavotas no 1,4 tonnām no saspiesta kokaīna, kas bija pārveidots, lai izskatītos pēc koka.

Operācijas laikā varas iestādes ir aizturējušas 12 cilvēkus Spānijā, Dubaijā un Lielbritānijā, tostarp divus Kolumbijas ekspertus, kas izmantojuši ķimikālijas, lai pārveidotu kokaīnu citos formātos, policija teica paziņojumā.

Kuģa konteiners, kas izskatījās, ka ir pārklāts ar kokogļu maisiem uz koka paletēm, 30.novembrī ieradās Valensijas ostā Vidusjūras piekrastē.

Tomēr tiesu ekspertīzē noskaidrots, ka paletes ir izgatavotas no saspiesta kokaīna pulvera, kas bija pārveidots, lai izskatītos pēc koka, bet daļa kokaīna bija paslēpta maisos, maskējot to par kokoglēm.

Varas iestādēm ir aizdomas, ka grupējums izmantoja kokogļu kompāniju Spānijā, kuras aizsegā importēja kokaīnu un slēpa laboratoriju, kur narkotikas tika atgūtas no paletēm un kokoglēm, kas pārstrādātas un pārpakotas, lai izplatītu Eiropā.

Spānijas policija oktobrī konfiscēja 300 kilogramus kokaīna konteinerā, kas bija pilns ar banānu biezeni, kas tika vests no Kostarikas uz Valensijas ostu.

Spānijas ciešās saites ar tās bijušajām kolonijām Latīņamerikā ir padarījušas to par galveno ceļu narkotiku kontrabandistiem, kas ved narkotikas uz Eiropu.

Kontrabandisti arvien vairāk izmanto inovatīvas metodes, lai viņus nepieķertu Spānijas muitas darbinieki.

Pēdējo gadu laikā policija Spānijā narkotikas ir atradusi krūšu implantos, parūkā, vīrieša lauztās kājas ģipsī, kā arī 42 priekšmetu māla trauku komplektā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!