Foto: AP/Scanpix

Pēc vairāk nekā nedēļu ilgušas spīdzināšanas atrasto Ukrainas protestu aktīvistu slimnīcā apsargā opozīcijas atbalstītāji, jo izskanējušas ziņas, ka milicija viņu grasoties arestēt.

Astoņas dienas bezvēsts pazudušo Dmitriju Bulatovu slimnīcā apmeklējuši opozīcijas līderi, tostarp bokseris un partijas "UDAR" vadītājs Vitālijs Kļičko. Īsi pēc tam, kad klajā nāca ziņas, ka Bulatovs atradies dzīvs, milicija savā meklējamo personu datu bāzē iekļāvusi arī Bulatovu, tomēr vēlāk taisnojusies, ka viņu vēlas vien nopratināt.

Opozīcija slimnīcā apsargā smagi cietušo aktīvistu.

Kā ziņots, Bulatovs pazuda 22.janvārī, kad aptuveni 20 viņa pārstāvētās aktīvistu grupas "Automaidan" biedru tika apcietināti. Pēc astoņu dienu gūsta, viņš ticis izmests mežā stindzinošā salā, bet spējis aizkļūt līdz tuvējam ciematam.

35 gadus vecais aktīvists stāsta, ka nolaupītāji viņu situši un spīdzinājuši. "Ausi nogrieza, seju sagrieza, uz ķermeņa nav nevienas veselas vietas," stāsta cietušais. "Paldies Dievam, esmu dzīvs," viņš sacīja īsi pēc viņa atgriešanās uzņemtā video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!