Taifūnam "Nepartak" nedēļas nogalē plosoties Ķīnas austrumos Fudzjaņas un Dzjansji provincēs, ir gājuši bojā seši cilvēki un pazuduši bez vēsts vēl astoņi, vēstīja Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra "Sjiņhua", atsaucoties uz varas iestādēm.

Taifūns ir sagrāvis apmēram 1900 māju, un tādēļ 203 tūkstoši iedzīvotāju 10 pilsētās ir uz laiku pārvietoti citur, paziņoja Ķīnas Civillietu ministrija. Tas skāris pavisam 449 tūkstošus cilvēku.

Taifūns arī nodarījis postījumus 15 800 hektāriem sējumu, 1600 hektārus pilnīgi iznīcinot. Tiek lēsts, ka taifūns Ķīnā nodarījis tiešus ekonomiskos zaudējumus 860 miljonu juaņu (116 miljonu eiro) apmērā.

"Nepartak" centrs pirmoreiz sasniedza sauszemi piektdien Taivānas austrumos, kad tā vēju stiprums bija līdz 53 metriem sekundē, bet brāzmās – līdz 65 metriem sekundē. Sestdien taifūna centrs sasniedza sauszemi Fudzjaņas provincē.

Svētdien taifūns reducējās par tropisku zema spiediena apgabalu, bet meteorologi prognozēja tā atnestu lietusgāžu turpināšanos Fudzjaņā un citās Ķīnas provincēs, tostarp Dzjansji un Džedzjanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!