Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielākajās ikgadējās militārajās mācībās Taivānas bruņotie spēki simulējuši Ķīnas uzbrukuma neitralizēšanu, raksta portāls "France24".

Manevri, kas sākās pirmdien un ilgs piecas dienas, paredzēti, lai pārbaudītu Taivānas spēku gatavību novērst potenciālu invāzijas mēģinājumu no Ķīnas puses.

Ķīna Taivānu uzskata par neatņemamu tās sastāvdaļu un pēdējos gados aizvien aktīvāk uzstāj uz tā dēvētās "vienas Ķīnas" politiku. Tā ar ekonomiskām svirām mēģina pārvilināt pēdējos Taivānas suverenitātes atzinējus, lai tie diplomātiskās attiecības veido ar Pekinu, ne Taipeju. Tāpat Ķīna nav izslēgusi militāra spēka pielietošanu, lai novērstu salas centienus kļūt par neatkarīgu valsti.

Ceturtdien Taivānas iznīcinātāji, karakuģi un sauszemes karaspēks piedalījās invāzijas simulācijā, kurā bruņotajiem spēkiem bija jāaptur ienaidnieka mēģinājumu nolaisties Taičungas pilsētas pludmalē.

Mācības vēroja arī Taivānas prezidente Cai Inveņa, kura vēlāk mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka manevri "demonstrēja pasaulei mūsu [Taivānas] spēcīgās aizsardzības spējas un stingro apņēmību aizstāvēt Taivānu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!