Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps ar savu kundzi Melāniju sestdien apciemoja Teksasas štata pilsētu Hjūstonu, kuru pēdējās nedēļas laikā pamatīgi izpostījis orkāns "Hārvijs'.

Fotogrāfijās redzams, ka Tramps dāļā iedzīvotājiem medicīniskās palīdzības aptieciņas, pozē selfijiem, kā arī apskauj pašus mazākos "Hārvija". Līdzīgus uzdevumus paveic arī Trampa sieva Melānija.

"Hārvijs" 25. augustā sasniedza ASV piekrasti Teksasā kā ceturtās kategorijas orkāns, bet vēlāk zaudēja sparu, pārtopot tropiskajā vētrā. Līdz šim vētra ir prasījusi vismaz 47 cilvēku dzīvību, bez pajumtes atstājot vēl 43 tūkstošus iedzīvotāju.

Trampam šī ir otrā vizīte "Hārvija" skartajā reģionā, taču pirmajā apmeklējumā prezidents nedevās pie iedzīvotājiem, tā vietā tiekoties ar palīdzības organizācijas pārstāvjiem.

Vēstīts, ka Tramps ASV Kongresam lūdza 7,8 miljardus dolāru kā sākotnējo maksājumu, lai likvidētu vētras "Hārvijs" nesto postažu Teksasā un Luiziānā.

Amatpersonas norāda, ka līdzekļi Kongresam tiks lūgti arī turpmāk, kad izdosies apjaust visus orkāna radītos bojājumus. Baltais nams lūdzis Kongresa Pārstāvju palātas spīkerim Polam Raienam pacelt valsts parāda griestus, lai segtu "Hārvija" radītās izmaksas. Kongresam šis jautājums jāskata nākamnedēļ.

Teksasa gubernators Gregs Ebots paudis, ka štatam, iespējams, vajadzēs vairāk nekā 125 miljardus dolāru vētras seku likvidēšanai. Aplēsts, ka aptuveni 80% Teksasas iedzīvotāju nav bijuši apdrošināti pret plūdu radītajiem zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!