Foto: AP/Scanpix/LETA
Tokijas Meidži svētnīcā trīs jokozunas jeb augstākās pakāpes sumo cīkstoņi otrdien piedalījušies tā dēvētajā cīņas apļa iekāpšanas ceremonijā, ceremoniāli aizlūdzot par drošību un veiksmi gaidāmajā Jaunā gada turnīrā, kurš sāksies svētdien.

Tradicionāli par jauno sezonu aizlūdz visi augstākā ranga sumo cīkstoņi. Šogad tādi ir trīs – Hakuho, Kisenosato un Kakarju. Hakuho medijiem atklājis, ka ceremonijā noskaņojies jaunajai sezonai un pašlaik aizvada smagus treniņus, lai uzstādītu rekordu, uzvarot 41 turnīrā. Savukārt abi pārējie pērn katrs izlaiduši četrus turnīrus, taču apņēmušies priecēt fanus šogad.

Ikgadējā rituāla norisi klātienē vērojuši aptuveni 2800 interesenti, ziņo "Reuters". Tomēr senā Japānas cīņas sporta pārstāvji ir nobažījušies par tā popularitātes kritumu, kuru varētu veicināt divi aizvadītā gada nogalē skaļi izskanējuši skandāli.

Pasākumā šogad nepiedalījās sumo cīņas mākslas galvenais tiesnesis Šikimori Inosuke, kurš ir iepīts seksuālas uzmākšanās skandālā. Viņš pērn decembrī reģionāla brauciena laikā vairākkārt pieskāries kāda pusaugu trenera plecam un noskūpstījis viņu. Savukārt novembrī no jokozunas titula atteicās un sportu pameta Harumafudži pēc tam, kad viņš, būdams reibumā, uzbrucis jaunākam cīkstonim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!