Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Maskavas ielās un citviet Krievijā tūkstošiem cilvēku pulcējušies, lai ar ziediem, karogiem un plakātiem pieminētu pirms trim gadiem noslepkavoto Krievijas opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Demonstrācijas dalībnieki rokās turēja Krievijas karogus, plakātus ar Borisa Ņemcova fotogrāfijām, kā arī ziedus.

Plakātus rotāja dažādi uzraksti, piemēram, "mēs atceramies, mēs nepiedodam," "es nebaidos," "Boriss," "Kas atbildēs?" kā arī citi.

Daži no gājiena dalībniekiem saukuši: "Putins zaglis!"

Gājienā piedalījies arī Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs un žurnāliste, partijas "Pilsoniskā iniciatīva" kandidāte Krievijas prezidenta vēlēšanās - Ksenija Sobčaka.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kā ziņo Krievijas ziņu aģentūra "Interfax", gājienā varētu būt piedalījušies aptuveni 4,5 tūkstoši cilvēku. Par kārtību gājiena laikā gādājusi policija.

Arī valsts otrajā lielākajā pilsētā Sanktpēterburgā noticis gājiens, kurā piedalījušies aptuveni 350 cilvēki, atsaucoties uz pasākuma organizatoriem, ziņo Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

Jau ziņots, ka Ņemcovs tika nogalināts 2015. gada 27. februārī uz Lielā Maskavas upes tilta līdzās Kremlim. Putins nākamajā dienā paziņoja, ka personīgi kontrolēs slepkavības izmeklēšanas gaitu.

Pēc dažām nedēļām tika aizturēti pieci čečeni, kas tika apsūdzēti Ņemcova slepkavībā. Krievijas Augstākā tiesa pērnā gada oktobrī samazināja sodu pieciem cilvēkiem, kas ir notiesāti par opozīcijas politiķa Ņemcova slepkavību.

Tomēr Ņemcova tuvinieki un opozīcija apgalvo, ka slepkavības plānotāji nav atrasti, norādot, ka ar to tieši ir saistīts Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs, kurš, iespējams, rīkojies saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!