Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča bēgšanas uz valsts austrumiem tūkstošiem ukraiņu devās abrīnot ārkārtīgi grezno prezidenta ārpilsētas rezidenci, kurā atrasts pat privāts golfa laukums un zooloģiskais dārzs.

"Esmu šokā," izteicās kāda atvaļināta armijas virsniece. "Valstī, kurā ir tik daudz nabadzības... kā gan kādam var piederēt tik daudz - viņam ir jābūt garīgi slimam. Pasaulei tas ir jāredz un jāsauc viņu pie atbildības."

Līdz 15 kilometrus no Kijevas attālajai rezidencei izveidojusies gara automāšinu rinda, cilvēkiem dodoties apskatīt Janukoviča bagātības.
Garo cilvēku rindu pie rezidences dzelzs vārtiem opozīcijas aktīvists mierinājis ar vārdiem: "Neuztraucieties, visi tiks iekšā, tā ir pietiekami liela priekš jums visiem."

Tikai dažas stundas pirms tam prezidenta rezidenci apsargāja elites karaspēks. Šobrīd tā ir opozīcijas aktīvistu rokās, viņi patrulē pa teritoriju, lai atturētu cilvēkus no rezidences izlaupīšanas.
Pie ieejas prezidenta rezidencē piestiprināts liels uzraksts: "Ļaudis, lūdzu neiznīciniet šo noziedzīgās arogances pierādījumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!