Policija Grieķijai piederošajā Lesbas salā pirmdien sāka sēdināt migrantus kuģos, lai sāktu viņu izraidīšanu uz Turciju saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) un Turcijas vienošanos par migrācijas ierobežošanu uz Eiropu.

Pastiprinātas apsardzes apstākļos pirmie 135 migranti tika eskortēti uz diviem nelieliem prāmjiem, ko veica ES robežapsardzes aģentūras "Frontex" darbinieki, lai viņus aizvestu uz tuvākajām ostām Turcijas piekrastē.

Kopš 20. martā stājās spēkā šī vienošanās, Grieķijas salās ir aizturēti apmēram 4000 migrantu, kas tur ieradušies no Turcijas.

Grieķijai piederošajā Hijas salā dažas stundas pirms tam notika īpašo uzdevumu policijas sadursme ar vietējiem iedzīvotājiem, kas protestēja pret plānotajām migrantu izraidīšanām. Kā pirmie tiek izraidīti migranti, kas nav pieprasījuši patvērumu vai kuru patvēruma pieprasījumi atzīti par nepieņemamiem.

"Turcija nav droša trešā valsts bēgļiem. ES un Grieķijas varas iestādes to zina, un tām nav attaisnojuma," Lesbas salā paziņoja organizācijas "Amnesty International" Grieķijas biroja vadītājs Giorgs Kosmopuls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!