Foto: AFP/Scanpix
Svētdien, 31. jūlijā, vairāki tūkstoši cilvēku izgājuši Vācijas pilsētas Ķelnes ielās, lai atbalstītu Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, kā arī nosodītu 15. jūlija valsts apvērsuma mēģinājumu Turcijā, informē "The Guardinan".

Vācijas pilsētas Ķelnes ielās svētdien pastiprināti drošības pasākumi, lai izvairītos no jebkāda veida sadursmēm ar Turcijas prezidenta atbalstītājiem vai pretiniekiem. Prezidenta atbalsta demonstrāciju organizē turku organizācija UETD, kuru sauklis ir - "Jā demokrātijai. Nē dumpim".

"Mēs iejauksimies jebkāda veida notiekošajā vardarbībā. Tas notiks stingri un izlēmīgi," solīja Ķelnes policijas pārstāvis.

Ķelnē svētdien pieteiktas četras dažādas demonstrācijas. Viena no tām ir galēji labējā organizācija "Pilsoņu kustība par Ziemeļreinu-Vestfāleni" ("Pro NRW"). Savukārt otru organizē alianse "Ķelne pret labējiem", kas būs tie, kas protestēs pret Erdogana atbalstītājiem, gan pret galēji labējo organizāciju "Pro NRW".

Trešo demonstrāciju ir pieteikusi jauniešu organizācija, kas pārstāv sociāldemokrātu, liberāļu, zaļo un galēji kreisās partiju "Die Linke" ("Kreisie"). Taču ceturto demonstrāciju rīko kreisā spārna grupējums "International Krefelders", kuri protestēs pret "Erdogana ietekmi Vācijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!