Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vismaz 43 cilvēki svētdien gājuši bojā ugunsgrēkā rūpnīcā Indijas galvaspilsētā Deli, paziņoja policija.

Lielākā daļa bojāgājušo bija strādnieki, kas gulēja dažādās vietās četrstāvu ēkā šaurā ieliņā Anadžmandi rajonā, informēja Deli policijas pārstāvis Mandīps Sings Randava. Rūpnīca atrodas senā Deli rajonā, kur šaurās ieliņās cieši viena pie otras izvietotas dažādas ražotnes un noliktavas.

"Ārā izvesti vairāk nekā 60 cilvēku, no kuriem 43 ir miruši galvenokārt no indīgo dūmu ieelpošanas," sacīja Randava. 15-20 cilvēku nogādāti tuvējās slimnīcās.

Randava norādīja, ka ēkā atradās daudz viegli uzliesmojošas plastmasas materiālu un papīra, kas radīja kodīgus dūmus. Slimnīcā pēc saindēšanās nogādāti arī divi policisti un divi ugunsdzēsēji.

Kāds ugunsdzēsējs atklājis, ka ēkā atradās daudz skolas somu.

Glābšanas darbi ir pabeigti, un tiklīdz ugunsgrēka vieta būs atdzisusi darbu sāks tiesu eksperti.

Indijas mājokļu un pilsētvides attīstības ministrs Hardīps Puri notikuma vietā žurnālistiem teica, ka bojāgājušie un cietušie galvenokārt ir strādnieki no Bihāras un Utarpradēšas štatiem.

Deli policijas pārstāvis teica, ka informācija par ugunsgrēku saņemts pulksten 5.22 (1.52 pēc Latvijas laika). Sākotnējā informācija liecina, ka ugunsgrēku izraisīja elektrības īssavienojums.

Deli galvenais ministrs Arvinds Kedžrivals norādīja, ka izmeklēšana tiks pabeigta nedēļas laikā. Bojāgājušo tuvinieki saņems viena miljona rūpiju (12 600 eiro), bet cietušajiem tiks izmaksāta 100 000 rūpiju kompensācija.

Indijā bieži notiek dažādi ugunsgrēki un negadījumi, jo plaši netiek ievēroti drošības standarti. Sliktas ugunsdrošības ierīces, avārijas izeju trūkums un novecojušas elektrosistēmas ir bieži sastopamas.

Septembrī eksplozijā ķimikāliju rūpnīcā Indijas rietumos gāja bojā vismaz 13 cilvēku un 64 tika ievainoti.

Savukārt februārī vismaz 17 cilvēku gāja bojā ugunsgrēkā viesnīcā Deli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!