Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas mākslinieks Oleksanders Milovs pirms sestdien gaidāmajām reģionālajām vēlēšanām Odesā atklājis pieminekli Dārtam Veideram, vēsta dažādi ukraiņu blogeri.

Pirms gada Dārts Veiders rīkoja vēlēšanu kampaņu, lai no "Interneta partijas" tiktu ievēlēts par Ukrainas prezidentu, bet šogad cits sāgas "Zvaigžņu kari" varonis Joda esot pieteikts Odesas pilsētas vadītāja amatam.

Publicitātes foto

Milovs Veidera statuju gan nav radījis pilnīgi no jauna, bet pārveidojis kādu jau gadu desmitiem rūpnīcas teritorijā stāvošu Vladimira Ļeņina pieminekli. Turklāt piemineklim ir kāds būtisks uzlabojums - ķiverē atrodas bezvadu interneta maršrutētājs, ļaujot melnās figūras tuvumā ikvienam bez maksas izmantot internetu.

Ļeņina statuju bijis paredzēt nojaukt saskaņā ar Ukrainas jauno likumu, kas prasa pārsaukt vietas un citus ģeogrāfiskus nosaukumus, kuriem doti Ļeņina vai citu komunistu līderu vārdi. Odesas rūpnīcā strādājošie gan ierosinājuši skulptūru pārveidot nevis vienkārši nojaukt. "Viss plūst un mainās, vecie pieminekļi dod vietu jauniem, un tā pasaule griežas," norādījis fabrikas noliktavas menedžeris.

Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!