Foto: AP/Scanpix/LETA
Ukrainā otro dienu turpinās sīvās cīņas, Krievijas okupantu vienībām cenšoties pakļaut kaimiņvalsti un virzoties galvaspilsētas Kijevas virzienā.

Krievija invāziju Ukrainā uzsāka naktī uz ceturtdienu. Militārais uzbrukums izvērsts no vairākām pusēm – austrumiem, dienvidiem un ziemeļiem.

Rietumi reaģē ar sankcijām pret Krieviju, bet Ukrainā turpinās cīņa, kurā ir kritušie abās pusēs, un iebrucēji ir ieguvuši kontroli pār daļu teritorijas, tostarp Černobiļas AES.

Piektdienas rītā pienāca ziņas par sprādzieniem Kijevā vai tās apkārtnē. Ukrainas galvaspilsētas apkaimēs dzirdamas apšaudes.

Krievijas invāzijas dēļ cietuši arī civiliedzīvotāji. Saņemtas ziņas ne tikai par bojāgājušajiem civiliedzīvotājiem, kuru vidū ir arī bērni, bet arī par plašu cilvēku pārvietošanos Ukrainas iekšienē.

Tāpat liels skaits cilvēku devušies uz metro stacijām, lai bēgtu no kara šausmām un pasargātu sevi no Krievijas uzbrukumiem virszemē.

Ukrainas prezidenta padomnieks Mikhailo Podoļaks apgalvo, ka Krievija plāno pārņemt kontroli pār galvaspilsētu Kijevu un vēlas nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski. Zelenskis šorīt sacīja, ka viņš ir Krievijas "mērķis numur viens".

Visai aktuālajai informācijai par Krievijas uzbrukumu Ukrainai varat sekot līdzi portāla "Delfi" teksta tiešraidē šeit.

Savukārt šajā galerijā varat apskatīt aktuālākās pasaules fotoaģentūru publicētas fotogrāfijas no kara Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!