Ukrainas ārkārtas Augstākās radas 256. vēlēšanu iecirknī Kijevā Dārtam Veideram atteikts izsniegt vēlēšanu biļetenus, vēsta Ukrainas portāls "Korrespondent.net".

Iecirkņa darbinieki skaidroja savu lēmumu, sakot, ka, saskaņā ar noteikumiem, vēlētājiem ir jāuzrāda pase un sejai jābūt redzamai. "Es zināju, ka tā būs. Es esmu vīlies. Atkal manas tiesības ir pārkāptas," teica Veiders, atstājot iecirkni.

Portāls vēsta, ka uz vēlēšanu iecirkni Veiders ieradies, skanot "Imperiālajam maršam" no filmas "Zvaigžņu kari".

Dārts Veiders jeb Anakins Skaivolkers oriģināli ir tēls Džordža Lūkasa zinātniskās fantastikas filmu sērijā "Zvaigžņu kari", bet neesot zināms, kas zem maskas atrodas Ukrainā. Veidera tēls kandidē no Interneta partijas saraksta.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka uz deputāta vietu Augstākajā radā kandidē arī Ukrainas Interneta partijas kandidāts Veiders.

Tas nav pirmais mēģinājums Veideram tikt pie amata Ukrainā. Šī gada maijā "Zvaigžņu karu" varonis kandidēja gan uz Ukrainas prezidenta, gan uz Kijevas un Odesas mēra krēsliem.

Veidera kandidatūru prezidenta amatam Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija nepieņēma, savukārt cīņai par mēru krēsliem abās pilsētās viņu apstiprināja.

Galvenais Veidera solījums, kandidējot, esot izbeigt cirku, kas valstī bijis vērojams pēdējos 20 gadus.

Ukrainas Interneta partija reģistrēta 2010. gadā, un tās mērķi ir izveidot elektronisku valdību Ukrainā, pāriet uz digitālo mediju vidi un piedāvāt bezmaksas datorkursus visiem pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!