Foto: AP/Scanpix

Krievijas populārais dziedātājs Josifs Kobzons sniedzis divu stundu garu koncertu Nacionālajā operas un baleta teātrī Doņeckā, Austrumukrainā, kur izpildīja desmitiem Padomju Savienības un Krievijas hītu, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Kobzons pirms tam norādīja, ka plāno apmeklēt savu dzimto reģionu Donbasu un satikt "brīnišķīgus cilvēkus".

Lai gan svētdien, 26. oktobrī, Ukrainas valdība iekļāva Kobzonu tā saucamajā "melnajā sarakstā" un aizliedza dziedātājam iebraukt Ukrainā, tas viņam neliedza sniegt koncertu savā dzimtajā pusē pirmdien.

"Kurš pieprasa vīzu, lai dotos mājās? Es nepieprasu vīzu. Es vienkārši dodos mājās," ziņu aģentūrai dienu pirms koncerta sniegšanas Austrumukrainā norādīja Kobzons.

"Donbass ir mana mazā dzimtene. Slovjanskā es "satiku" Lielo tēvijas karu [1941-1945] un mācījos Kramatorskas skolā. Donbass ir manas mājas," no skatuves Nacionālajā operas un baleta teātrī Doņeckā pavēstīja dziedātājs.

Pēc pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" premjerministra Aleksandra Zaharčenko lūguma, Kobzons veltīja savu jauno dziesmu "Maskava-Donbass" Donbasa reģionam.

Koncertā Zaharčenoks piebiedrojās uz skatuves, lai kopā ar Kobzonu vienotos dziesmā.

Otrdien, 28. oktobrī, dziedātājs sniegs līdzīgu koncertu Luhanskā.

Kobzons ir dzimis Doņeckas reģionā. Viņš ir goda pilsonis Doņeckā, Slovjanskā, Kramatorskā un citās pilsētās Doņeckas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!