Foto: AP/Scanpix
Avarējušās "Germanwings" lidmašīnas katastrofas vietā Francijas Alpos pārtraukta bojāgājušo meklēšanu, to atsāks līdz ar pirmo gaismu, vēsta BBC.

Līdz šim "Germanwings" lidmašīnas katastrofas vietā atrasta "melnā kaste", to apstiprinājis Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs. "Melnā kaste" atrasta Francijas Alpos, kur avarēja lidmašīna.

Kazenēvs uzsvēra, ka tās atrašana palīdzēs izmeklēšanā. Ministrs Francijas izdevumam "Le Monde" skaidroja, ka "melnā kaste" jau nodotas drošības iestādem, kas to uzreiz analizēs.

Francijas policija skaidroja, ka bojāgājušo izvilkšana no reljefainā apvidus ilgs vairākas dienas, tikmēr "Lufthansa" organizētājā preses konferencē teikts, ka otrdienas vakarā tiks paziņotas bojāgājušo tautības. 

Līdz šim zināms, ka bojāgājušo vidū ir Diseldorfas operas dziedātājs, 16 skolēni un divi skolotāji no Vācijas, kas atgriezās no apmaiņas brauciena Spānijā, tāpat Spānijas un Turcijas pilsoņi. Ārzemju mediji vēsta, ka lidmašīnā arī atradušies divi zīdaiņi.

"Germanwings" pārstāve BBC norādīja, ka lidmašīna pirmdien, 23.martā, pārbaudīta Vācijas pilsētā Diseldorfā.

Pirmo reizi "Airbus A320" pacēlusies 1990.gada novembrī. "Lufthansa" to 2014.gadā pārdeva "Germanwings". Jāpiebilst, ka "Germanwings" ir Vācijas aviokompānijas "Lufthansa" struktūrvienība.

Avarējusī lidmašīna kopā nolidojusi 58 313 stundu. Tā pārsvarā veica īsus kontinentālus lidojumus. Līdz šim vairākas Vācijas drošības amatpersonas ziņu aģentūrai DPA norādījušas, ka nav pamata lidmašīnas katastrofu uzskatīt par teroraktu.

Uzņēmums "Lufthansa" norādījis, ka darīs visu iespējamo, lai atbalstītu bojāgājušo radiniekus un draugus. Tostarp tiks nodrošinās transports bojāgājušo radiniekiem un draugiem, lai apmeklētu katastrofas vietu.

Arī ASV Nacionālās drošības padome paziņojusi, ka nav pierādījumu tam, lai katastrofu uzskatītu par teroraktu.

Jau ziņots, ka otrdien Francijas Alpu dienvidos nogāzusies Vācijas zemo cenu aviokompānijas "Germanwings" pasažieru lidmašīna "Airbus A320" ar 150 cilvēkiem. "Izdzīvojušo nav," atzina Francijas transporta valsts sekretārs Alēns Vidalī.

Lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, kad tā nogāzusies Barselonetes rajonā Francijas dienvidaustrumos. Lidmašīna pulksten pēc Latvijas laika raidījusi trauksmes signālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!