Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Taivānā parlamentā piektdienas sesijā, protestējot pret ASV cūkgaļas eksporta atvieglojumiem, opozīcijas deputāti savus politiskos pretiniekus apmētājuši ar cūku iekšējiem orgāniem, vēsta BBC.

Tādējādi opozīcija pauda savu sašutumu par valdības lēmumu ļaut importēt no ASV cūkgaļu, kuras sastāvā ir augšanas stimulators raktopamīns. To ASV, Japānā, Jaunzēlandē un Dienvidkorejā turpina lietot kā lopbarības piedevu, lai veicinātu liesas gaļas veidošanos, bet vairāk nekā 160 valstīs, tostarp visā Eiropas Savienībā, Ķīnā, Krievijā un līdz šim arī Taivānā, tas ir aizliegts, jo cilvēkiem var izraisīt dažādas sirds slimības.

Pēc apmētāšanās ar cūku zarnām un citiem orgāniem daži deputāti metušies savu viedokli aizstāvēt, opozicionāriem veltot arī sitienus ar dūrēm.

Valstī vadošās "Demokrātiski progresīvās partijas" pārstāvji cūku iekšējo orgānu mētāšanu jau nodēvējuši par pretīgu protestu, pārtikas izniekošanu un parlamenta piesmirdinātāju, aicinot atgriezties pie racionālām debatēm.

Tikmēr ASV pārstāvji pauduši gandarījumu par cūkgaļas importa atvieglojumiem, kuriem paredzēts stāties spēkā 1. janvārī.

Taivānas parlamentā fiziska viedokļu aizstāvēšana nav retums. Laiku pa laikam izskan ziņas, ka deputāti iekaustījuši cits citu, rāvuši matus, kā arī pa gaisu metuši ar ūdeni pildītas pudeles un balonus. Pirms trim gadiem, debatējot par investīcijām infrastruktūrā, pa sēžu zāli lidoja arī krēsli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!