Foto: Publicitātes foto
Uzbrukumā Doneckas apgabala pilsētiņai Vuhledarai okupanti zaudējuši vismaz 31 tehnikas vienību, liecina atvērto avotu analītiķu apkopotie dati.

Vuhledara ir viens no karstākajā frontes sektoriem Ukrainas austrumos. Iepriekš publicēti video liecina, ka pilsēta ir pamatīgi izpostīta, turklāt okupanti pret to likuši lietā šausminošo ugunsmetēja sistēmu "Solncepek".

Savukārt viens no Ukrainas karā izmantoto ieroču uzskaites blogiem, atsaucoties uz drona attēliem no Vuhledaras apkārtnes, secina, ka uzbrukumā pilsētai okupanti zaudējušu prāvu tehnikas daudzumu. Par cik ilgu laika posmu, vai tā ir viena vai vairākas kaujas, gan nav precizēts.

Saskaņā ar šiem "Ukrainas ieroču izsekotājs" aprēķiniem uzbrucēji pie Vuhledaras zaudējuši 13 tankus (pārsvarā T-72B3), 12 kājnieku kaujas mašīnas (BMP), divas MT-LB bruņumašīnas, IMR militāro inženieru mašīnu, kā arī citus transportlīdzekļus – kopumā vismaz 31.

Kā liecina atvērto avotu analītiķu grupas "Oryx" dati, Krievijas zaudētās kaujas tehnikas apmēri kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma sasniedz kolosālus apmērus.

Runājot tikai par tankiem, 1000 Krievijas tanki ir iznīcināti, 544 sagrābuši Ukrainas spēki, 79 ir bojāti un 65 pamesti – kopā tie ir 1688 zaudēti tanki, liecina "Oryx" pārbaudītie dati, kas iekļauj tikai foto vai video materiālos apstiprinātus zaudējumus. Līdz ar to pilnais zaudēto tanku apjoms varētu būt vēl lielāks.

Saskaņā ar "Oryx" informāciju Ukraina karā ir zaudējusi 459 tankus, taču lielāku skaitu – vairāk nekā 500 – ir sagrābusi no Krievijas spēkiem. Pašlaik Ukraina gaida jaunas modernu tanku piegādes no Rietumiem. Amerikāņu "Abrams", vācu "Leopard 2" un britu "Challenger 2" tiek uzskatīti par spējīgāku tehniku nekā vairums Krievijas bruņojumā esošo tanku.

Kopējie Krievijas militārās tehnikas zaudējumi Ukrainā veido vairāk nekā 9000 vienību, savukārt Ukraina zaudējusi 2934 kaujas transportlīdzekļus, liecina "Oryx" apkopojums.

Savukārt Ukrainas armijas Ģenerālštābs savas atskaitēs ziņo par 3258 līdz šim iznīcinātiem pretinieka tankiem un 6471 bruņumašīnām.


Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu Krievijassākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!