Foto: AP/Scanpix
Sadursmēs, kas G7 samita priekšvakarā izcēlušās Garmišā-Partenkirhenē, cietis viens policists un vairāki kreisie ekstrēmisti.

Policija bija spiesta pielietot piparu gāzi, lai savaldītu protestētājus, kas kārtības sargus sāka apmētāt ar dūmu svecēm.

"Ugunsdzēšamo aparātu vēršana pret policistiem un apmētāšana ar pudelēm nav miermīlīga un nav pieļaujama," tviterī norādījis policijas pārstāvis.

Tikmēr demonstranti, kas Bavārijas alpu kūrortā ieradušies, lai protestētu pret G7 samitu, žēlojas, ka policisti izmantojuši arī stekus.

Kā ziņots, svētdien Bavārijas Alpu kūrortā sāksies G7 samits, kurā pasaules industriāli visattīstītāko valstu līderi iecerējuši apspriest problēmas, kas nomāc mūsdienu pasauli, sākot ar Krievijas agresiju pret Ukrainu un islāmistu terorismu un beidzot ar Grieķijas parādu krīzi.

Elmavas pilī, kas atrodas Garmišas-Partenkirhenes apkārtnē, Vācijas kanclere Angela Merkele uzņems ASV, Francijas, Itālijas, Japānas, Kanādas un Lielbritānijas līderus, taču Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau trešo reizi uz šo divas dienas ilgo galotņu sanāksmi nav aicināts.

Pasaules ietekmīgāko demokrātiju līderi atzinuši, ka Krievijas iebrukums Ukrainā vismaz uz laiku ir diskvalificējis Putinu kā viņu kluba iespējamo biedru.

Samita norises vietas apsargāšanā Vācija iesaistījusi vairāk nekā 20 000 policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!