Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien, 1. septembrī, vairāki tūkstoši Venecuēlas iedzīvotāju devušies ielās, lai pieprasītu prezidentam Nikolasam Maduro atkāpties no amata, vēsta CNN.

Protestētāji bija ģērbušies baltās drēbēs, bet rokās vicināja baltus karogus. Tāpat viņi bija sagatavojuši arī plakātus.

"Šeit nav ēdiena. Šeit nav zāļu un medicīnas. Mēs visi mirstam," CNN sacījusi viena no protestētājām Marija Alvareza. "Lūdzu, palīdziet Venecuēlai. Tam ir jābeidzas. Maduro ir jāsaprot, ka viņa valdīšanas laiks ir galā," uzsvērusi Alvareza.

Tiek vēstīts, ka daži no protestētājiem sākuši nekārtības.

Jau ziņots, ka Venecuēlas opozīcija ir savākusi pietiekami daudz derīgu parakstu petīcijā, lai turpinātu centienus panākt referendumu par prezidenta Nikolasa Maduro atcelšanu no amata, pirmdien paziņojusi Nacionālā vēlēšanu padome (CNE).

Opozīcijai izdevies savākt 200 000 derīgu parakstu, kas ir 1 % no balstiesīgo vēlētāju skaita, pavēstīja CNE.

CNE nav vēl noteikusi nākamo datumu ilgstošajam prezidenta atcelšanas procesam, kura sākumposmā opozīcijai būs trīs dienu laikā jāsavāc četri miljoni parakstu.

Opozīcija maijā iesniedza 1,8 miljonus parakstu, aicinot Maduro atcelt no amata. 1,3 miljonus parakstu CNU pieņēma. Pēc tam petīcijas parakstītājiem vajadzēja pierādīt savu parakstu derīgumu. Nepieciešamais slieksnis bija 1 % no balstiesīgajiem iedzīvotājiem, ko opozīcija arī savāca.

Venecuēlā valdošais ekonomikas haoss pastiprina neapmierinātību ar Maduro. Nesen sabiedriskās domas aptauja parādīja, ka 64 % Venecuēlas vēlētāju referendumā balsotu par viņa atcelšanu no amata.

Lai referendumā atceltu Maduro no amata, opozīcijai būs jādabū vairāk balsu nekā tika nodotas par prezidentu, viņu ievēlot amatā 2013. gadā - apmēram 7,5 miljoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!