Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viesuļvētra "Marija" jau nodarījusi "lielus postījumus" Dominikas un citās Karību reģiona salās, kā arī draud nodarīt katostrafālus postījumus Puertoriko, otrdien ziņo CNN.

Piektās kategorijas viesuļvētra jau sasniegusi vēja brāzmas 71,52 metrus sekundē. Tā Dominikā sagrāvusi ēkas. Tāpat viesuļvētra izraisījusi plūdus, atnesusi spēcīgu vēju un lietavas.

"Sāktonējie ziņojumi liecina, ka [Dominikā] ir plaši postījumi," savā "Facebook" kontā otrdien paziņojis Dominikas premjerminitrs Rosevelts Skerits. Pēc dažām stundām premjerministrs "Facebook" paziņojis, ka viesuļvētra viņa mājai ir norāvusi jumtu, kā arī māja sākusi applūst.

Meteorologi brīdinājuši, ka vētras laikā ūdens līmenis piekrastēs var paaugstināties par 1,8 līdz 2,7 metriem.

Jau ziņots, ka vētras brīdinājumi izsludināti Gvadelupā, Dominikānā, Sentkitsā un Nevisā, Lielbritānijai piederošajā Montserratā, kā arī citviet. Francijai piederošajā Gvadelupā saistībā ar vētru izsludināta "sarkanā trauksme". Tur ir slēgtas skolas, valsts iestādes, kā arī uzņēmumi.

Gvadelupā no teritorijām, kurām draud applūšana vai zemes nogruvumi dots rīkojums par evakuāciju. Arī Martinikā, kur līdzīgi kā Gvadelupā dzīvo aptuveni 400 000 cilvēku, slēgtas mācību iestādes un valsts iestādes.

Jau vēstīts, ka nesen reģionā plosījās viesuļvētra "Irma", kas tur laupīja dzīvību 40 cilvēkiem. Pēc tam vētra nodarīja plašus postījumus ASV Floridas štatam, kur gāja bojā vismaz 20 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!