Foto: Reuters/Scanpix
Plati smaidošā Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna klātbūtnē atklāta jaunā valsts galvaspilsētas Phenjanas lidosta, liecina valsts oficiālo mediju izplatītās fotogrāfijas.

Izplatītajās fotogrāfijās Kims redzams kopā ar sievu Ri Soldžu un tradicionālo pavadošo svītu, kurai parasti rokās ir pierakstu blociņi, lai nepalaistu garām kādu ģeniālu diktatora izteiktu frāzi. Visa ganīkla redzama klīstam pa plašās lidostas vestibiliem, veikaliem, restorāniem, kā arī gājēju tuneļiem. Tajās var pamanīt, ka stendos nopērkami gan "Mars" šokolādes batoniņi, gan alus pudelēs.

Jaunais lidostas terminālis esot seškārt lielāks nekā vecais. Kamēr valsts iedzīvotāju vairums dzīvo nabadzībā, Ziemeļkoreja pēdējos gados paziņojusi par vairāku lielu būvniecības projektu uzsākšanu vai pabeigšanu.

Oficiāli jaunā lidosta, kura apkalpos vien dažus reisus, darbu uzsāks 1. jūlijā. Paredzams, ka pasažieru līmenis gan saglabāsies zems valsts izolacionisma politikas dēļ. Pamatā ēku izmantos Ziemeļkorejas diplomāti, kā arī ķīniešu tūristi, kuri izmantos lidojumus starp Pekinu un Phenjanu.

Kims jauno termināļa ēku pasludinājis par ""Songun" ("armija vispirms") ēras simbolu", ziņo Korejas Centrālā ziņu aģentūra. Viņš esot apmierināts, ka tā tapusi, "harmonijā ar moderno estētiku un nacionālajām iezīmēm".

Viņš arī aicinājis tautu 24 kilometru garajā posmā starp Phenjanu un jauno lidostu būvēt ātrvilcienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!