Foto: AFP/Scanpix

ASV, Konektikutas štatā, Ņūtaunā pēc 14. decembrī notikušās traģiskās apšaudes, kurā bojā gāja seši pieaugušie un 20 bērni, noticis piemiņas dievkalpojums. Visā valstī izsludinātas sēras bojā gājušo piemiņai.

Sēru dievkalpojumu Ņūtaunas katoļu baznīcā apmeklējuši simtiem cilvēku, vēl vairāki simti stāvējuši ārā pie baznīcas, lai noliktu svecītes un piedalītos lūgšanā.

Piemiņas brīži notikuši arī citos publiskos pasākumos ASV. Līdzjūtību par notikušo pauduši daudzi pasaules līderi: Apvienoto Nāciju ģenerālsekretārs Bans Kimūns, Lielbritānijas karaliene Elizabete II, kā arī Eiropas Savienības augstā ārlietu un drošības politikas pārstāve Ketrīna Eštone, tostapr arī Latvijas augstākās amatpersonas.

Jau ziņots, ka ASV prezidents Baraks Obama notikušo nosaucis "bezjēdzīgu vardarbības aktu" un devis rīkojumu turēt valsts karogus sēru noformējumā līdz otrdienas, 18. decembra saulrietam.

Upuru skaita ziņā šī ir otrā lielākā apšaude ASV mācību iestāžu vēsturē pēc 2007.gadā notikušās apšaudes Virdžīnijas Tehniskajā universitātē, kurā gāja bojā 33 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!