Foto: Reuters/Scanpix
Svētdien Krievijā notiek Valsts domes vēlēšanas. Pirmie vēlēšanu iecirkņi sāka darbu Kolimā, Čukotkā un Piejūras apgabalā jau sestdien vakarā pēc Latvijas laika, tiem sekoja Kamčatka un Magadanas apgabals. Pēdējie pie urnām dosies Kaļiņingradas apgabala balsotāji, kur balsošana noslēgsies plkst.19. pēc Latvijas laika.

Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu Krievijas vēlēšanu norisē.


Jau vēstīts, ka kopumā Krievijā ir 108 miljoni balsstiesīgo pilsoņu, bet ārvalstīs dzīvo 1,8 miljoni Krievijas vēlētāju.

Pirmo reizi mūsdienu Krievijas vēsturē vēlēšanās piedalās visas reģistrētās politiskās partijas – pašlaik parlamenta apakšpalātā pārstāvētās "Vienotā Krievija", kuras līderi ir pašreizējais valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs un premjers Vladimirs Putins un kurai tiek prognozēta uzvara vēlēšanās, Komunistiskā partija, Krievijas Liberāli demokrātiskā partija un "Taisnīgā Krievija", kā arī Valsts domē nepārstāvētās "Jabloko", "Taisnā lieta" un "Krievijas patrioti".

Krievijas Valsts domes vēlēšanas novēros vairāk nekā 500 000 vietējo novērotāju, kā arī gandrīz 700 ārvalstu pārstāvji, tostarp arī no Latvijas.

Jaunievēlētā Valsts dome strādās piecus, nevis četrus gadus kā iepriekšējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!